شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان دانشگاه لیورپول و برستول برای اولین بار نوعی پانسمان زنده را که با استفاده از سلول‌های بنیادی طراحی و ساخته شده است، روی انسان آزمایش کردند.

به گزارش ایرنا از ساینس دیلی، این نوع پانسمان که Cell Bandage نام دارد، به طور خاص برای جراحت‌های زانو ساخته شده است و می‌تواند فرآیند بهبود جراحت‌های ورزشی را متحول کند.

پارگی مینیسک یکی از متداول‌ترین جراحت‌های زانو است که در 90 درصد موارد در ناحیه سفید مینیسک که فاقد رگ‌های خونی است، به وقوع می‌پیوندد. به همین علت ترمیم این نوع جراحت‌ها بسیار دشوار است.

در اغلب موارد برای درمان این نوع جراحت، بافت‌های پاره شده به طور کامل برداشته می‌شوند؛ اما این شیوه درمانی در آینده موجب بروز آرتروز می‌شود.

نمونه اولیه Cell Bandage روی پنج بیمار داوطلب 18 تا 45 ساله که دچار پارگی مینیسک در ناحیه سفید آن شده بودند، مورد آزمایش قرار گرفت.

فرآیند ساخت این پانسمان شامل برداشت سلول‌های بنیادی از مغز استخوان بیمار و کشت آنها به مدت دو هفته است. سپس این سلول‌های بنیادی روی لایه خاصی قرار می‌گیرند که امکان تحویل آنها را به بافت آسیب دیده فراهم می‌کند.

پس از آماده شدن، این پانسمان از طریق عمل جراحی در میان بافت آسیب دیده ایمپلنت می‌شود. سپس بافت غضروف در اطراف پانسمان بخیه می‌شود تا آن را درجای خود ثابت کند.

با استفاده از این شیوه، بافت مینیسک تمام داوطلبان ظرف 12 ماه پس از ایمپلنت بهبود کامل یافت. پس از 24 ماه سه نفر از داوطلبان کارآیی زانوی خود را کاملا بازیابی کردند و به زندگی عادی بازگشتند اما دو داوطلب دیگر به دلیل پارگی مجدد مینیسک یا بازگشت عوارض پارگی قبلی ناچار به جراحی مجدد و برداشتن بافت آسیب دیده شدند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Stem Cells Translational Medicine منتشر شده است.

کد خبر 355723

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha